Welkom

Hartelijk welkom op de site van de Kring van Albin Motorbootvaarders. Een site die u alle informatie geeft over de Zweedse Albin motorboten, met name de types 21, 25 en 30, maar ook de 23, de 26, 27 en de 82MS. Prachtige boten, waarvan we inmiddels mogen stellen dat de eretitel ‘ klassiekers of, zoals dat in de autowereld heet: ” youngtimers”  van toepassing is. Gebouwd in de jaren ‘ 60 en ‘ 70 van de vorige eeuw, en nog steeds razend populair.  Schepen van een bovengemiddelde kwaliteit, zeewaardig en niet voor een kleintje vervaard. Over de hele wereld varen Albin’s!

 

Als u de vele paginas op deze site bekijkt, zult u zien welk een enorme informatie er beschikbaar is en welk een liefde voor de boten blijkt uit de vele reacties, wereldwijd, van Albin eigenaren. Neemt u vooral de tijd, want deze site is niet in een paar ogenblikken bekeken!!

 

We mogen ons verheugen in een groeiende groep van enthousiaste Albin eigenaren, met als hoogtepunt de inmiddels al een aantal malen gehouden Albin Dag (zie elders op de site).

De dagelijkse zorg voor de website ligt nu bij John van Mechelen uit Breda

 

Toekomst !!

Het gaat altijd zo: nieuwe mensen hebben nieuwe ideeën, en nadat wij jaren geleden de Albin 25 site konden overnemen is de Kring van Albin Motorboot Vaarders ontstaan, inmiddels een actieve en bloeiende club van Albin liefhebbers, welke nog steeds groeiende is.  John heeft zijn plannen gerealiseerd om de site aan te passen en waar mogelijk nog gebruiksvriendelijker te maken. Dagelijks werkt hij de site bij, breidt hem uit en vult aan. We hebben inmiddels een archief weten aan te leggen, waarbij we vooral in Zweden veel informatie vonden.  Ideeen om een informatiebulletin te gaan uitgeven zijn werkelijkheid geworden (zie Nieuwsbrief),  dienstverlening en inkoopvoordeel voor Albin eigenaren te bieden draaien inmiddels  volop (zie Specials en Voordeel), een vraagbaak is gelanceerd, en een winterbijeenkomst waarbij informatie omtrent de boten centraal zal staan wordt gepland; om meer naar buiten te treden zodat we een groter publiek kunnen bereiken hebben we inmiddels diverse malen contact met de pers gehad en er is een idee om een collegiale verhouding te creëren met de zeilbotentak van de Albin eigenaren, enz.  Uw suggesties zijn ook meer dan welkom!

 

Tevens zult u op de openingspagina van de site zien dat we een regel “contact” hebben geplaatst, met de bedoeling om sneller en makkelijker bereikbaar te zijn.

 

Kortom: hoewel de werf niet meer bestaat, is er ruimschoots leven en beweging rondom de Albin!

 

Veel plezier toegewenst bij uw bezoek aan de prachtige website.