Internet

Internet in je bootje.
 

E-mailen, internetten, bellen met de computer. Het kan allemaal, maar willen we dat ook ? Ik weet het niet. Het is ook heerlijk
om lekker met een boekje en een glaasje wijn of  fris de tijd aan boord door te brengen. ‘s Avonds naar de ondergaande zon kijken en even lekker kleppen met je mede lotgenoten aan de steiger.
Maar….we willen ook allemaal graag contact blijven houden met het “thuisfront” en je hoort dan ook geregeld ergens in je omgeving een mobieltje rammelen.
Dus  elektronica komt  steeds meer aan boord. Kijk ook maar eens naar GPS navigatie.

 

Heel belangrijk tegenwoordig is om contact te houden met het thuisfront en zeker met de wereld. Dit wordt nog erger met kinderen aan boord die ook tijdens een trip willen socializen, ze groeien hier mee op en zijn niet anders gewend.

De gelegenheden zijn enorm, denk u maar aan ipad, ipod, android, internet telefoon zoals HTC etc.

    

De meeste havens hebben tegenwoordig een Acces point of meer gebruikelijke naam WIFI zodat hier dmv. de gesvhikte apparatuur gebruik van kan worden gemaakt, en alles draadloos! Let u wel op de beveiliging van uw internetverbinding. Als je kunt inloggen zonder passwoord dan is de verbinding niet beveiligd. Zorg ervoor in zo’n geval dat uw apparatuur wel is beveiligd dmv. een firewall, virusscanner of anderszins.

Is het een beveiligde verbinding dan krijgt u via de havenmeester een inlogcode, dit is een heel stuk safer!

Is er helemaal geen WIFI dan kunt u altijd nog gebruik maken van een Dongel of internetkaartje. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden want dit zijn abonnementsvormen van een provider.