Albin-21

Prod. start : 1970 Prod. einde : 1973 Aantal geproduceerd : 217 st. De Albin 21 is het kleine zusje van de Albin 25 en eveneens ontworpen door Per Brohall maar later op de markt gebracht.

Qua uiterlijk lijkt zij veel op de Albin 25, alleen is er geen achterkajuit. De stuurhut is evenals de 25 zodanig uitgevoerd dat er de mogelijkheid bestaat om staand te sturen. De stuurstand beschikt over een ‘’kaarten’’ tafel. Het onderwaterschip is vrijwel identiek aan de 25; wel is de 21 standaard voorzien van een aangeschroefde trimflap om achterover hangen tijdens de vaart te voorkomen.

De indeling is standaard een v-vormige bank in de voorkajuit met aan de rechterzijde het afsluitbare toilet. De Albin 21 beschikt over een ruime open kuip, waar aan de bakboordzijde in het stuurhuis de kombuis is geplaatst. Tevens kunnen in de open kuip van de zitbanken ook twee slaapplaatsen worden gemaakt. Kenmerkend is de aparte opstelling van de motor, deze staat achter in de kuip achterstevoren vlak tegen de spiegel aan en drijft via een V-koppeling de schroefas aan.

De motor wordt afgeschermd middels een losse polyester motorkast. De ramen zijn standaard in rubber gevat en evenals de 25 heeft de 21 een groot gebogen raam in de stuurhut.


Albin 23
Albin 25
Albin 30
Albin 82